Rôzne - 14 resize

Leto 2020

Tieto letné mesiace vždy patrili k obdobiu s množstvom výletov. Spoznávali sme nových ľudí a nové miesta na celom Slovensku. Koronakríza zmenila všetko a aj naše aktivity sa sústredili v areáli nášho zariadenia.

Klienti si pripravili vlastnoručne zemiakové placky a ako vidieť z fotografii, užili si ich naplno. Recepty priniesli osobité a výsledok stál za to.

Bežné každodenné aktivity rozvíjali motorické zručnosti - vyšívanie vrecúšok na sušené bylinky, navliekanie gombíkov, skladanie interaktívnej gule, kreslenie, kartové hry, Človeče nehnevaj sa, vedomostné súťaže...

Na jar sme sadili fazuľu, kukuricu a kvety a teraz sme postupne zberali úrodu, čo bolo tiež spojené s humornými situáciami.

Spestrením letných dní sú opekačky každý týždeň realizované na nádvorí areálu. Pri chutných špekáčikoch si spoločne posedíme, porozprávame sa, pospomíname a nasmejeme sa na humorných príbehoch, ktorých je veľa.

V tomto období veľa času trávime rozhovormi, o aktuálnej situácii koronavírusu, v okrese, na Slovensku ale aj v celom svete. "Spoločne to zvládneme". Tešíme sa na spoločné výlety do okolia a aj po Slovensku.